5 gouden tips voor je vakantielijstje

5 gouden tips voor je vakantielijstje

Tijdens een stedentrip/rondreis Azië/wereldreis kom je er wel eens achter dat je meer mee hebt genomen dan je nodig had. Persoonlijk heb ik wel eens 3 maanden door Azië gereisd met een paar sleehakken en een chique jurkje in mijn backpack, of een reis naar Portland gemaakt met vijf dikke vesten, terwijl het daar 20 graden bleek te zijn. Aan de andere kant is een reis Java niet heel fijn, als je geen deet mee hebt genomen, die daar dan weer niet te verkrijgen is. Zo blijkt maar dat ook de reislustigen zich soms vergissen in hun inpakkunsten, vooral zonder vakantie checklist. Hieronder vind je 5 gouden inpaktips voor het pakken van je koffer, zodat je nooit meer de fout in gaat! Ik onthou ze voor mijn volgende reis, en als je nog goede inpaktips hebt, laat het me hieronder weten.

1. Maak een vakantielijstje. Waar ga je heen, en wat heb je nodig? Naar warme landen neem je natuurlijk geen 3 dikke truien mee, maar op wintersport draag je dan wel weer lekker warme sokken. Vergeet niet op te checken of je ingeënt moet worden, of dat je malariapillen of Deet (!) mee moet nemen. Een klein ehbo-kitje met pleisters, verband, paracetamol en andere medicijnen is natuurlijk ook goed om mee te nemen!

2. Pak de helft van je kleren in die je van plan was mee te nemen, en neem dubbel zoveel geld mee als je wilde besteden. Extra kleren kun je, als je ze nodig hebt, op je bestemming kopen, en mocht je onverwachte uitgaven moeten doen, dan kom je zo nooit voor verrassingen te staan.

3. Doe een extra setje kleding, tandenborstel, (make-up) en ondergoed in je handbagage. Zorg ook dat je altijd je belangrijke documenten en je creditcard  in je handbagage hebt zitten. Mocht je je ingecheckte bagage kwijt raken, dan kun je in ieder geval de eerste dagen zonder problemen vooruit.

4. Pak slim in. Rol je kleding op (zo neemt minder ruimte in, en het kreukt minder!) en stop sokken en accessoires in je schoenen. Vraag rond of je naar je bestemming zelf een klamboe mee moet nemen (meestal niet), of een slaapzak (over het algemeen ook niet nodig). Een kussensloop en een lakenzak zijn dan wel weer handig.

volle koffer

5.  Vergeet je essentials niet. iPod, telefoon, sleutels en portemonnee met valuta van je bestemming. Oplader voor je e-reader, je camera en je telefoon, en adapters om ze op te kunnen laden. Een echte essential voor lange reizen is een sarong of grote (hamam)doek. Stop deze in eerder vermeldt kussensloop, en je hebt een heerlijk wollig kussen. En bovendien is de doek altijd handig als je het koud krijgt, bijvoorbeeld in het vliegtuig of in bus of trein.

Extra tip:
Neem geen witte kleding mee als je gaat backpacken, tenzij je na 2 weken rond wil lopen in grijze kleding met vlekken.
Extra tip 2:
Een eigen slotje om een kluisje of je koffer dicht te maken is altijd handig, ook om bijvoorbeeld je klamboe mee op te hangen of om je rugzak te sluiten in een drukke stad!

Na deze inpaktips zin om (goed voorbereid) op reis te gaan? Op WTC.nl boek je je goedkope vliegtickets!

 

 


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>