5 tips voor een ontspannen begin van je vakantie

5 tips voor een ontspannen begin van je vakantie

Waar je ook heen gaat op vakantie, het is altijd fijn om jouw vakantie relaxed te beginnen. Daarom hebben wij hier voor jou  de top 5 tips om niet te vergeten voor vetrek!

1.  Check voordat je van huis gaat je reisdocumenten. Kijk goed of je voor jouw bestemming een paspoort mee moeten hebben of dat een ID-kaart voldoende is. En ben op de hoogte van een eventueel visum of doorreisdocument.
Niet is zo vervelend als niet mogen inchecken omdat je jouw paspoort vergeten bent, dat het verlopen is of dat je geen geldige inreisdocumenten hebt.
Heb jij ook al vooraf ingecheckt? Vergeet dan niet om jouw uitgeprinte boarding pass mee te nemen, dat scheelt een heleboel tijd (en problemen) als jij jouw koffer in wil checken! Heb jij jouw boarding pass opgeslagen in je telefoon? Zorg dan dat jouw telefoon voldoende opgeladen is zodat je hem kan laten zien wanneer ernaar gevraagd wordt.

2.  Is je koffer niet te zwaar of te groot? Normaal gesproken mag je 20 kg meenemen per koffer als ruimbagage. Weeg dus vooraf je koffer voordat je weg gaat om niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Meestal moet je per kg dat je koffer te zwaar is bijbetalen. Dit zijn geen fijne extra kosten, want ze kunnen erg hoog oplopen! Weeg ook voor de zekerheid jouw handbagage, die mag namelijk maar 10 kg zijn. Hier wordt niet veel op gecontroleerd, maar wat zou het zonde zijn als jij spullen achter moet laten omdat het niet mee kan in jouw handbagage. Bekijk ook de grootte van je koffer en handbagage. Vooral bij low cost airlines zoals Ryanair en easyjet word je streng gehouden aan restricties!

3.  Neem iets mee om je te vermaken op de vluchthaven. Voor internationale vluchten moet je minimaal 3 uur van tevoren op de airport zijn en minimaal een uur daarvan bestaat meestal uit wachten totdat je mag boarden. Om verveling te voorkomen, zorg dat je altijd iets in je handbagage (!!) stopt als vermaak. Denk aan een kaartspelletje, je tablet, een boek, tijdschriften of een puzzelboek. Let wel op dat je iets kleins meeneemt en geen grote bordspellen of boeken bijvoorbeeld. Dit past meestal niet goed in je handbagage, is zwaar  en vaak heb je er ook de ruimte niet voor op de airport zelf. Kortom, geen monopoly maar een spelletje uno!

familie-vliegveld_151420769
4.  Weet wat er in jouw koffer zit. Er zijn strikte regels over wat je mee mag nemen in je handbagage. Zorg dus niet dat jij voor verassingen komt te staan en bijvoorbeeld jouw favoriete luchtje weg moet gooien. Zo mogen er geen scherpe objecten in je handbagage (bijvoorbeeld scharen) dus doe deze in je ruimbagage. Ook mag je alleen vloeistoffen meenemen in een hersluitbaar en doorzichtig zakje, met een maximale hoeveelheid van 100 ml. Stop dus ook grotere hoeveelheden vloeistoffen in je ruimbagage. Reis je alleen met handbagage? Koop dan travel-size items! Check voor de zekerheid voor vertrek altijd even wat er precies wel en niet in jouw bagage mag zitten. Weer een verassing minder!

5.  Zorg dat alles thuis geregeld is. Wie geeft de planten water, en wie houdt je post in de gaten? Heb je alle kranen wel uitgezet? Heeft iemand een reservesleutel zodat er altijd iemand het huis in kan als er iets gebeurt? Het is altijd fijn om te vertrekken en je weet dat dit allemaal geregeld en gecheckt is! Begin een paar dagen voor vertrek met dit soort dingen te regelen en je bent helemaal klaar om te gaan!

Dus check je reisdocumenten, weeg je koffer(s), neem iets mee om verveling op de airport te voorkomen, weet wat er in je koffer zit, regel alles thuis, en je bent klaar om op vakantie te gaan!

Zijn wij iets vergeten of heb jij nog goede tips? Laat het ons weten in een reactie hieronder!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>