Bestemming in beeld: Canada!

Waar lees je de beste tips die je niet zo snel tegenkomt in een reisgids? Precies! Op de reisblog van World Ticket Center! Onze reisspecialisten vertellen in ‘bestemming in beeld’ uitvoerig over hun eigen unieke reiservaring. Canada is de eerste bestemming in deze mooie reeks. Onze reisspecialist Saskia  heeft hier vorig jaar de tijd van haar leven gehad: ‘De wonderschone Niagara Falls in het echt aanschouwen is een van de redenen waarom veel mensen naar Canada op vakantie gaan, maar er is zoveel moois….de ruige kustlijn, ongerepte natuur,  bijzondere vergezichten en natuurlijk de wereldberoemde Rocky Mountains.

Aan de kust van het plaatsje Victoria, Vancouver Island , heb ik walvissen en orka’s gespot, een onvergetelijke ervaring. De route naar de plaats Victoria is een absolute aanrader, de ferry overtocht van Vancouver naar Vancouver Island is heel bijzonder. Je ziet de mooiste dingen in Canada als je in het bezit bent van een camper, dus ik raad iedereen aan om hier een campervakantie te houden, want je overnacht  in bijzondere Nationale Parken waar je zo dichtbij de natuur en het wilde dierenrijk komt, dat is een ervaring voor het leven. Blijf te allen tijde wel alert, want voor je het weet staat er een beer naast je camper ;-)

Mijn vriend wilde heel graag naar de Rocky Mountains, een echte must see als je in Canada bent. Goede tip: neem vanaf Vancouver de snelweg Sea to Sky Highway die je van de zee bij Vancouver naar de Sky bij de Rocky Mountains.  Langs deze weg zijn er heel veel leuke bezienswaardigheden en uitkijkpunten waar je beslist even moet stoppen, deze staan ook goed aangegeven langs de weg. Ik heb hier namelijk hele mooie foto’s gemaakt.

Eenmaal in de Rocky Mountains aangekomen, loopt er  tussen Jasper en Banff de Icefields Parkway, dit is een prachtige weg dwars door de Rocky Mountains heen. Eigenlijk zie je tijdens de rit alleen maar mooie vergezichten en je kan overal langs de weg stoppen om foto’s te maken. Hier ook goed letten op wildlife langs de weg. Deze route brengt je onder andere langs de Lake Louise, dit is een super mooi glashelder meer waar je een mooie wandeling kan maken.  Het hoogtepunt is hier de Athabasca gletsjer! Je kunt ook een tour boeken op deze gletsjer.

Jasper en Banff zijn hele leuke plaatsjes om een paar dagen te verblijven en wandelingen te maken. In Banff moet je zeker Tunnel Mountain gaan beklimmen, dit geeft je een super mooi uitzicht over Banff National Park. En de hot springs van Banff zijn ook niet verkeerd ;-)

Voor mooie architectuur moet je in Oost-Canada zijn, hier liggen de bekende plaatsen Montreal en Quebec. Wat ook heel leuk is om te doen: is het Algonquin Park per kano verkennen,  maar smeer je wel goed in tegen muggen! Beren en Elanden kom je hier ook overal in het wild tegen, houd je camera dus paraat.

In Tadoussac heb je in het juiste seizoen de meeste kans om de unieke Beluga walvis te spotten, deze komt namelijk alleen hier en op Antarctica voor, wij waren zo bevoorrecht dat we hem daadwerkelijk hebben gezien en ik kan alleen maar zeggen: wow wat was dat gaaf! De moderne stad Toronto is ook een aanrader als je even lekker wilt shoppen. Ik kan nog uren schrijven over hoe veelzijdig en mooi Canada is, maar ik zou er lekker een reisje naartoe boeken en het met eigen ogen gaan bekijken. Fijne vakantie.’

Groetjes,
Saskia


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>