Het lang verwachte Bryce Canyon – Camperreis Dag 8

Het lang verwachte Bryce Canyon – Camperreis Dag 8

Bij het openen van mijn ogen wist ik het al en na nog een keer draaien in bed wist ik het zeker. Mijn maag voelt niet zoals het hoort. Misselijk, kramp en verre van ontspannen. Dat is geen beste timing. Vandaag begint precies de most exciting time vd trip, namelijk hiken in Bryce Canyon en Zion National Park.

Na een klein ontbijt proberen we toch onze planning te volgen en staan klaar bij de Shuttle-bus halte: Visitors Center om ons mee te nemen naar Sunset Point. Een van de 6 prachtige viewpoints van de Bryce-route. Helaas springt mijn maag op en neer en besluit ik de volgende shuttle-bus weer terug te nemen. Halte: BED!

blogbeeld_Going-back_900x450

Kimo:
Ik doe de prachtige trip wel. ’s Ochtends, als het nog lekker fris is, waag ik me aan de Queens Garden en Navajo wandelingen. Ik maak er gemakshalve een fijne hardlooptraining van. Waar ik al snel achter kom is dat we hier op 2500m hoogte zitten. Dat komt de ademhaling niet ten goede. En daarmee neemt, vooral heuvelop het tempo af. Dat is maar goed ook. Bij elke keer op adem komen heb je alle tijd om de omgeving in je op te nemen. Wat een oranje, rode kleurenpracht! De meest bizarre rotsformaties omzoomt door dennenbomen. De zon benut elke lichtstraal om elke tint oranje te reflecteren op de zogeheten Hoodoo’s. Hoog opgestapelde rotsen die lijken op door kleuters uitgebalanceerde houten blokken.

Het laatste stuk omhoog naar Sunset Point is een eindeloze serie ‘switchbacks’. Het pad slingert heen en weer. Van alle andere wandelaars om je heen hoor je alleen nog maar de snelle ademhaling. Iedereen heeft moeite met omhoog komen. Het maakt niet uit, de prachtige wandeling maakt alles meer dan goed. Met recht is deze hike een van de mooiste ter wereld. Bryce Canyon is een unieke belevenis op een prachtige zonnige dag als deze.

blogbeeld_Proost_900x450

Na een welverdiende douche in de camper starten we de motor voor een kort ritje naar Zion. Het is slechts 100km rijden. We sluiten vandaag af met een zonsondergang zittend op het dak van onze camper. Voor mij een koud biertje, voor Linda een verstandig glaasje water. Ze moet morgen weer fit zijn voor een andere fantastisch hike.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>