De mooiste nationale parken

De mooiste nationale parken

Het grootste voordeel van een camperreis is dat je op eigen houtje de meest afgelegen plekken kan bezoeken. Waar je in de stad kan kiezen voor het openbaar vervoer, zal je hier in de natuur niet ver mee komen. Dé nummer 1 reden voor het kiezen voor een camperreis is het vrij kunnen bezoeken van nationale parken. Deze schitterende gebieden wereldwijd bieden voor de camperreiziger het échte avontuur. Een hike door de canyons, gevolgd door een dagje bijkomen bij een meer, afsluitend met een nacht onder de sterren. Bekijk nu onze favoriete nationale parken die je kan bezoeken met je ideale camperreis.

Canada_banff
Banff National Park & Jasper National Park (Canada)
Camperreizen naar Canada hebben de afgelopen jaren een grote toename in populairiteit gezien en dat is te danken aan de schitterende nationale parken. Banff NP is Canada’s oudste nationale park, gevestigd in 1985 in de Rocky Mountains van Canada. Het park biedt bergachtige landschappen met talloze Glaciers en ijsvelden, maar ook schitterend dichtbegroeide bossen. Het park is te bereiken via de Icefields Parkway die het park via deze route koppelt aan Jasper NP. Deze 240 km lange route zorgt tevens voor een schitterende trip door het ruige landschap van de Canadese Rockies. Jasper NP behoort tot de werelderfgoedlijst en kenmerkt zich, naast talloze bergtoppen, door glaciers, meren, watervallen, canyons, grotten en zelfs fossielen! Voor de natuurliefhebber is dit een ware hemel. Als je geluk hebt kan je hier tijdens het juiste seizoen zelfs het Noorderlicht spotten.

De meest populaire camperreis Canada is dan ook De Highlights van West Canada die beide parken op de route heeft staan.

USA_Grand-Canyon_4993393
Grand Canyon National Park & Zion National Park (USA)
Grand Canyon NP behoort tot één van de populairste nationale parken ter wereld en is misschien wel het meest populaire park. Voor velen is een camperreis USA een bucket list item met de Grand Canyon als hoogtepunt. Deze riviervallei, die onderdeel is van de Colorado River, is maar liefst 17 miljoen jaar oud. Al is de USA pas officieel 240 jaar geleden gesticht, de Grand Canyon en haar grotten zijn al duizenden jaren aaneengesloten bewoond door Indianen. Een bezoek aan dit nationale park brengt je terug in de geschiedenis en terug naar de natuur.

Het minder beroemde, maar niet minder mooie, Zion NP ligt slechts 4 uur rijden verwijderd van de Grand Canyon in het Zuidwesten van Utah. Het park staat bekend om haar diepe rode kliffen. Je kan de route langs de Virgin River volgen tot aan de Emerald Pools dat versierd is met watervallen en hangende tuinen. Deze parken zijn dus makkelijk te combineren met de camperreis Highlights van het Zuidwesten.

NZ_abeltasman_31885258
Abel Tasman National Park (Nieuw Zeeland)
De Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Janszoon Tasman heeft de ontdekking van Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu op zijn naam staan. Dit stukje historie heeft ertoe geleid dat het Abel Tasman NP naar hem vernoemd is. Maar dit park biedt alles behalve Nederlandse landschappen. Met een camperreis Nieuw Zeeland kan ook jij als Nederlandse ontdekkingsreiziger op pad gaan. Het park is gelegen in het noorden van het Zuidereiland, tussen de welbekende Golden Bay en de Tasman Bay. Deze ligging zorgt voor avontuurlijke wandelroutes en schitterende natuur en wildlife gebieden. Bovendien kan je hier na een dag avontuur rustig bijkomen op één van de stranden. Een bezoek aan dit park zal het hoogtepunt zijn van je rondreis Nieuw Zeeland. Kies voor de camperreis Nieuw Zeeland met een twist als je zowel het Noorder- als het Zuidereiland in een alles omvattende reis van 23 dagen wil beleven.

AUS_ayersrock_266355005
Uluṟu-Kata Tjuṯa National Park (Australië)
Het hoogtepunt van het park, en voor velen zelfs van een camperreis Australië, is het aanschouwen van een zonsondergang of zonsopgang bij Uluru. Ook wel Ayers Rock genoemd. Deze reusachtige rotsformatie, gelegen in Het Rode Centrum, is van grote religieuze waarde voor de lokale Aboriginals. Zij leggen hier de verbintenis met de mythologie van de droomtijd en zien de rots zelfs als een soort bijbel die haar verhalen vertelt door de kleine gaten en scheuren in de rots. Let wel op. Al dan niet verboden, is het beklimmen van de rots een groot taboe. Behoud dus het respect voor de lokale Aboriginals en kies voor een wandeling om de rots heen.

Het Uluṟu-Kata Tjuṯa NP bereik je via het welbekende en toeristisch populaire Alice Springs. Het hart van Het Rode Centrum en van de geschiedenis, cultuur en kunst van de Aboriginals. Kies voor de camperreis Pioniers langs de Explorers Highway en beleef jouw ideale avontuur in het hart van Australië.

Waar wacht je nog op? Boek jouw Camperreis voor 2016 en ontdek de meest schitterende landschappen op eigen houtje. Alle genoemde camperreizen zijn naar wens aan te passen en samen te stellen.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>