De spanning stijgt in Zion National Park – Camperreis Dag 9

De spanning stijgt in Zion National Park – Camperreis Dag 9

Het meest spannende gedeelte van vandaag [en de hele trip] bevindt zich in Zion National Park. Angel’s Landing.

Een trail van ongeveer 4 uur met een speciaal en heel spannend tintje. Via prachtige in rode zandsteen uitgehakte bergroutes ga je hoger en hoger en hoger en hoger… We verklappen niks maar zodra je bij het einde bent word je wederom weer overmeesterd door views die je doen stilvallen. Zion verlaten zonder deze trail is eeuwig zonde. Maar let op; heb je hoogtevrees of ben je minder fit dan is een andere trail een betere optie. Geheel on-Amerikaans staan er geen hekken en waarschuwingsborden. Nou ok, eentje. Aan het begin van de trail meldt deze achteloos dat er sinds 2004, 6 mensen zijn overleden tijdens deze wandeling. Gemiddeld dus ’slechts’ 0,5 per jaar. Wij nemen het statistische risico voor lief. Waarmee misschien de naam van deze hike is verklaard. Mocht je vallen, dan ben je na de landing een angel.

blogbeeld_Angels_Landing_II_900x450

Tip voor onderweg, neem minstens een liter water mee p.p. en draag schoenen met flinke rubberzolen zodat je niet makkelijk wegglipt. En echt aan te raden is plenty of sunscreen. Vertrek zo vroeg mogelijk. Het is nu pas begin mei en met 24 graden al best warm. Je bent een uur of 4 onderweg maar het is worth every penny.

blogbeeld_zion_national_park_900x450

De rest van de dag gebruiken we om ons laatste stuk te rijden, namelijk richting VEGAS!! We rijden Utah, met zijn prachtige parken, uit. Morgen tussen 9 en 11 moeten we The Enterprise weer inleveren. En geen minuut later want je wordt adequaat beboet! Daarna is het alles doen in Las vegas wat God in Utah heeft verboden.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>