De mooiste plekjes van Noord Cyprus & Paphos

De mooiste plekjes van Noord Cyprus & Paphos

Tijdens je vakantie Cyprus ontdek je een stukje Europa waar geschiedenis, cultuur en stranden elkaar tegenkomen. Het eiland bestaat uit het zuidelijke Griekse gedeelte en het Turkse noordelijke gedeelte. Waar feestgangers zich vermaken in het Griekse gedeelte vind je op Noord Cyprus nog onontdekte stranden, vriendelijke dorpjes en ongerepte natuur. Ook in Paphos, in het zuidwesten van het eiland, vind je archeologische attracties en beschutte strandjes.
We hebben speciaal voor de ontdekkingsreiziger een top 5 van bezienswaardigheden in Noord Cyprus en Paphos samengesteld.

5. Stranden
Prachtige en vaak meer rustigere stranden vind je in Noord-Cyprus. Silver Beach, vlak bij Famagusta, is een uitgestrekt zandstrand, waar het rif een kleine lagune vormt. Kinderen kunnen hier veilig in het ondiepe water spelen, en je kunt hier snorkelen tussen de ruïnes van ondergelopen gebouwen uit de oudheid.  Golden Beach op schiereiland Karpaz is het toonbeeld van een prachtige zee, met een goudkleurig strand en azuurblauw water. Bij Kyrenia vind je Alagadi Turtle Beach. De naam zegt het al – hier kun je schildpadden vinden! Let op – ze zijn beschermd, dus het is verboden ze aan te raken of hun leefgebied te verstoren.

Cyprus paphos

4. Aphrodite’s Rock Brewing Company
Bier brouwen is hot, en dat is het zeker in Paphos! Aphrodite’s Rock Brewing Company is een micro-brouwerij dat zijn eigen ‘ale’, ‘lager’ en cider brouwt. Sinds kort kun je hier, naast een verkoelend lokaal gebrouwen biertje drinken, ook je dag beginnen met een ontbijt.

3. Kasteel van St. Hilarion
Een avontuur naar dit kasteel begint een wandeling, omdat het pad naar boven smal is en vol bochten kan zitten. Eenmaal boven, 732 meter boven zeeniveau, heb je een onvergetelijk uitzicht over Kyrenia en de zee. Het kasteel zelf geeft je een sprookjesachtig gevoel, niet alleen omdat het de inspiratiebron is geweest voor het kasteel van Sneeuwwitje, maar ook omdat het deels in de rots is gebouwd waar het op staat. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de tuinen, die zich aan het einde van de tunnels en trappetjes bevinden!

2. Tombs of the Kings – tombes van de koningen
Hoewel deze tombes omschreven worden als ‘koningstombes’ zijn er nooit koningen begraven. Wel vind je hier graven van de Griekse en later Romeinse elite van Paphos. Het mag er niet minder imposant om uit zien, deze ondergrondse tombes, uitgehakt uit de massieve rotsen. Je kunt hier uren ronddolen, maar de mooiste tombes zijn genummerd en goed aangegeven.

1. Bellapais Abdij – the abbey of peace
Deze abdij, die in 1205 door Augustijner monniken is opgericht, ligt op een prachtige plek en is een lust voor het oog. Hoewel sommige delen vervallen zijn is de kloostergang met 18 spitsboogvensters een fotoshoot meer dan waard. Tijdens een pauze  geniet je op het terras van het bijgelegen koffiehuisje van het prachtige uitzicht dat de omgeving biedt.

Cyprus Kyrenia


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>