Reizen | IJsland met papa

Reizen | IJsland met papa

Afgelopen maand hebben wij fanatieke bloggers de kans gegeven om mee te doen aan een unieke bloggerswedstrijd! De opdracht was om je ultieme droomtrip te beschrijven. We hebben enorm veel leuke, mooie en ontroerende verhalen ontvangen en uiteindelijk hebben we 4 verhalen geselecteerd, die kans maken op een reischeque van €750!

Onderstaand artikel is geschreven door Simone van moonalisa.nl. Vind jij dat dit artikel het verdient om de reischeque in de wacht te slepen? Deel dit artikel dan snel via de socialmedia buttons onderaan de pagina! De droomtrip die op 26 juni het meest gedeeld is via dit blog, wint de reischeque en kan dan ook daadwerkelijk worden gerealiseerd!

Benieuwd naar de andere genomineerden? Kijk hier, hier en hier.

Reizen | IJsland met papa

Als ik een reischeque van World Ticket Center t.w.v. €750,- zou winnen, zou ik met papa een rondreis gaan maken in IJsland.

IJsland

Een eilandje hier niet ver vandaan; een eiland met vele schatten. Het land waaruit, vind ik, het mooiste liedje werd ingezonden dit jaar bij het Eurovisie Songfestival. Een land dat symbool staat voor alle elementen in de natuur die met elkaar in evenwicht staan. Zo heb ik ook mijn balans gevonden in mijzelf. De meest woeste vulkanen in harmonie met de meest rustgevende warmwaterbronnen; de prachtigste bergen, in harmonie met de mooiste stranden die je ooit gezien hebt. Jaren, echt al jaren geleden zag ik voor het eerst een documentaire met een meisje dat als grootste wens had om een reis te maken naar IJsland. Voor haar werd die droom werkelijkheid en ik was meteen gefascineerd. De mooie kleuren, het mooie licht. Het is echt een stukje hemel op aarde. Een land waar het lijkt alsof je droomt, alleen het is allemaal echt!

Papa en ik

Mijn vader en ik hebben een speciale band. We hebben als gezin een heftig verleden achter de rug. Zijn vader heeft een groot deel van mijn kindertijd afgenomen. Een positie waarin geen elke vader zich ooit in wil begeven. Onze karakters lijken erg veel op elkaar en hebben zich gedurende de jaren parallel aan elkaar ontwikkeld. Waarschijnlijk is onze band daarom zo ijzersterk!

Jaren lang waren wij de stille wateren van het gezin en toch konden we elkaar lezen en schrijven. Dat is een soort oerinstinct dat je hebt met je familie. Omdat wij twee karakters hebben die veel op elkaar lijken en wij allebei heel erg gevoelig zijn, voelden we elkaar aan. Ik ben blij dat ons gezin na jarenlang overleven nu weer helemaal boven water is. Iets dat IJsland voor mij ook symboliseert. Aan de oppervlakte zie je zoveel moois, maar diep onder de krochten van het land, bevinden zich de hete vulkaanhaarden die borrelen. Toch is ook IJsland tot rust gekomen, ondanks alle natuurkrachten met elkaar in harmonie,  zo ook de band tussen mijn papa en ik.

Met deze reis zou ik een nieuw begin maken. Een nieuw begin. Het stille water in beweging brengen en gewoon genieten van het leven dat ons weer toelacht.

Waar de tocht ons zal brengen

Er zijn veel plekken die ik graag zou willen zien in IJsland! Hieronder een overzichtje:

- Blue Lagoon
- Geysir
- Krysuvik
- De IJsgrotten van Kverkfjoll
- Myvatn
- De westfjorden
- Hraunfossar
- Reykjavik

Met dit artikel kan ik een reis winnen t.w.v. 750 euro van world ticket center. De drie beste artikelen worden door WTC gekozen en daarna kun je stemmen. Ik hoop en duim natuurlijk heel erg hard dat ik deze reis mag gaan maken samen met mijn papa! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de uitslag en hopelijk mag ik op jullie stem rekenen!

Wat is jouw ultieme droombestemming en wat zou jij daar gaan doen?

 

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 


Related Posts

No related posts found.


21 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>