Goed nieuws voor alle luchtvaartpassagiers

Voor alle reizigers die tijdens het vliegen super nieuwsgierig zijn naar de wereld onder hun vliegstoel is er een uitkomst: MondoWindow! Deze partij heeft een programma ontwikkeld dat reizigers continu op de hoogte houdt van wat er zich allemaal afspeelt op aarde en zelfs in de lucht gedurende de vlucht. Wow, dat klinkt toch geweldig. Iedereen is tenslotte altijd zeer nieuwsgierig boven welke landen hij/zij vliegt. Reizigers worden door deze optie ongetwijfeld ook een stuk bewuster van de snelheid waarmee wordt gevlogen. Het feit dat het maar heel kort duurt om bijvoorbeeld van Nederland naar Frankrijk te vliegen zal wellicht voor leuke gespreksstof zorgen onder de passagiers.

De bedenkers van deze unieke dienst zijn Greg Dicum en Tyler Sterkel. Zij hopen in korte tijd de hele wereld in kaart te brengen, zodat waar men ook vliegt virtueel uit het raampje kan kijken. Een dikke wolkendeken of een zitplaats in het midden van de cabine is dan geen beperking meer om de wereld te zien.

Aan de hand van de plattegrond met foto’s van Flickr en informatie die wordt verstrekt door Wikipedia worden reizigers geïnformeerd over alles wat zich afspeelt tijdens hun vliegroute. Wat moeten deze nieuwsgierige reizigers hier precies voor doen? Niet veel, namelijk hun vluchtnummer en de airline waarme ze vliegen invoeren op de site van MondoWindow, gebruik maken van wireless internetverbinding en klaar is kees: er gaat een nieuwe wereld voor de passagiers open, een wereld onder hen weliswaar :-)


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>