Gratis toegang tot de Nationale Parken van Canada in 2017

Gratis toegang tot de Nationale Parken van Canada in 2017

Canada is in 2017 jarig en bestaat dan 150 jaar! Daarom mag iedereen in 2017 gratis de prachtige National Parks van dit land bezoeken. De Parks Canada Discovery Pass, die normaal gesproken zo’n  € 100 kost, is dan gratis. Dat maakt door Canada reizen extra aantrekkelijk!

Zin om volgend jaar met een camper een rondreis Canada te maken en de kosmopolitische steden te bezoeken, afgewisseld met de unieke natuur in Canada van bijvoorbeeld Jasper National Park?
Wij inspireren je graag voor je reis door je kennis te laten maken met een aantal van de park en nabijgelegen kampeerterreinen die makkelijk toegankelijk zijn voor campers, waar je activiteiten vindt voor de wandelaars, avonturiers en zelfs de luxepaardjes.

camper_usa

 

Grootste park
Het grootste park van Canada is het Wood Buffalo National Park. Dit park van 44.807 m2 is net iets groter dan Zwitserland. Je vindt hier ongeveer 5.000 bosbizons (WoodBuffalo’s), elanden, zwarte beren en wolven. Ook kun je hier de grootste beverdam van de wereld vinden, die zo’n 850 meter lang is en zelfs uit de ruimte nog te zien is. Omdat Wood Buffalo geen last heeft van lichtvervuiling, en dit een van de donkerste plekken op aarde is, kun je hier perfect het Noorderlicht zien. Dit schouwspel kun je bijvoorbeeld bekijken op Pine Lake Campground, gelegen te midden van het Wood Buffalo park tussen de eindeloze boreale bossen. let wel op, deze campground is druk bezocht, en ‘first come, first serve’!

Oudste park
Banff National Park is het oudste park van Canada. In dit in 1885 opgerichte National Park vind je verschillende gletsjers, meren, ijsvelden, uitgestrekte bossen en natuurlijk de Rocky Mountains. Mede door deze veelzijdige natuur wordt dit park per jaar door ruim 4 miljoen mensen met een bezoekje vereerd. ‘Must sees’ zijn onder andere het prachtig blauwe Moraine Lake, Icefields Parkway (een route die je met zijn 232 km op een tour door het hart van de Canadese Rockies meeneemt), en de Vermillion Lakes, de perfecte plek om wild te spotten en een prachtige omgeving om een van de mooiste zonsop- en ondergangen ter wereld te aanschouwen. Uitrusten na een dag vol natuurschoon? In de natuurlijke Banff Upper Hot Springs dompel je je onder in mineraalwater van 40 graden, terwijl je een majestueus uitzicht over het park hebt.

Op de kampeerplaats Two Jack Lakeside overnacht je op een plek vol dierenleven. Terwijl je in de ochtend aan het ontbijten bent aan een van de picknicktafels, lopen de eekhoorntjes tussen je benen door en heb je een prachtig uitzicht op het meer vol springende vissen. In de avond ontwaken er andere dieren en kun je op het terrein langslopende wapiti’s bewonderen.
halifax_NovaScotia_86007385

Marine Park
Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saguenay-St. Lawrence Marine Park, waar je 99,9% kans hebt om een van de twaalf soorten walvissen te zien! Grote kans dus, dat je het grootste zoogdier op aarde ziet zwemmen, of de met uitsterven bedreigde beluga. Ook kun je hier met een gids snorkelen en duiken, of kayaken in een unieke en ongerepte omgeving.

Baie Sainte-Marguerite Campground is een camping gelegen tussen de monding van de Saguenay-rivier en de spectaculaire kliffen van Saguenay Fjord. Dit contrasterende landschap zorgt voor een unieke uitzicht. De monding van Saguenay staat bekend als dé plek waar Beluga walvissen samenkomen. Ook kun je hier met een gids deze majestueuze beesten van dichtbij bewonderen door te kajakken in de unieke en ongerepte omgeving.

Jasper National Park
Niet het bekendste park, en meer afgelegen dan andere parken, maar zeker een vermelding waard om de hoeveelheid wild dat hier te vinden is en de afwisselende natuur. Met zijn ondergrondse rivieren, watervallen, en uitgestrekte bossen is Jasper National Park een ultieme bestemming voor de avonturier. Extra spannend – je bevindt je in ‘bear country’! Pas dus op dat je niet oog in oog komt te staan met de zwarte- en grizzlyberen die in het park leven.

Toe aan wat rust en privacy? Op Wapiti Campground, een van de grootste kampeerplaatsen in dit park, is er veel ruimte tussen de camper standplaatsen die omringd worden door hoge bomen. Voor in de avond als het afkoelt is er genoeg gratis brandhout om knusjes samen rond het kampvuur te kunnen zitten. Door de centrale ligging, dichtbij de bezienswaardigheden als Pyramid lake en Maligne Lake, is het ideaal om er vanuit dit punt een paar dagen op uit te trekken om de regio te verkennen.
Zie jij de perfecte rondreis Canada al helemaal voor je? Je boekt bij WTC.nl heel gemakkelijk je camperreis Canada. Heb je specifieke wensen? Onze reisspecialisten passen je reis naar Canada graag voor je aan!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>