Het einde van een waanzinnige monstertrip – Camperreis Dag 10

Het einde van een waanzinnige monstertrip – Camperreis Dag 10

We hebben er een dik uur voor uitgetrokken. De camper ’s ochtends weer op orde krijgen zoals we ‘em van de fabriek in Forest City hebben ontvangen. Gelukkig is de klus redelijk snel gepiept en rijden we om 9.30u. het grote Apollo-terrein op. We parkeren de Rijdende Villa tussen een hele serie precies dezelfde RV’s. en stiekem worden we toch een beetje emotioneel. Na 10 volle dagen lief en leed met dit beest gedeeld te hebben, is het tijd voor afscheid.

De Apollo-dame Crystal checkt vakkundig en snel de hele RV. Alles wat aan en uit kan wordt nagekeken. Gelukkig hebben we geen schade gereden, alhoewel ik plots weer aan die dame moest denken bij het tanken laatst die, geheel des amerikaans, in de auto stapt, de sleutel omdraait en direct wil uitparkeren. Na 3 dikke toeters realiseert ze zich wat er achter haar voorbij komt rijden en snel schiet ze terug haar parkeervak in.

In de Uber op weg naar onze laatste overnachtingsplek, hotel Excalibur op de Strip, proberen we de dagplanning voor elkaar te krijgen. Zoveel keus en zo weinig tijd. Omdat we allebei al een keer eerder in Vegas zijn geweest besluiten we de Strip te laten voor wat het is en lunchen waanzinnige burgers bij BurGR van Gordon Ramsay! Reserveren is helaas niet mogelijk waardoor dikke rijen bij de entree een gebruikelijk beeld is bij Burgr. Deze keer pakken we het beter aan, niet rond dinertime maar rond lunchtijd lopen we eindelijk op een vrij tafeltje af. Hoera, mission accomplished! En wat zijn ze lekkerrrrr deze Hog-burgers.

blogbeeld_Stratosphere_Tower_900x450

Na deze verpletterende lunch besluiten we gelijk maar even een koffietje te doen in de hoogste Starbucks ter wereld! Aan het einde van de Strip staat de Stratosphere Tower. In deze toren van 350 meter is niet alleen plek voor een attractie als Insanity The Ride (zoek dat maar even op in Wikipedia!!) ook andere zenuwkillers als Big Shot, Sky-Jump en X-Scream zijn er te vinden. En de Starbucks? Helaas! Die heeft er maar een paar jaar gezeten.

Zo houden we ineens tijd over om een keuze te maken uit 2 laatste supercoole attracties; The Mob Museum òf een rondleiding bij Freemont Street. Dit is de plek waar het met Vegas allemaal begon. Oei lastig lastig. Omdat het Mob Museum dichterbij zit is de keus toch snel gemaakt. En een tip: bestel je kaartjes on-line ipv aan de kassa. Het scheelt je 4 dollar per kaartje (!!)

Dit maffia museum, officieel het National Museum of Organized Crime and Law Enforcement, waarin ALLES over het ontstaan en de ontwikkeling van de Amerikaanse maffia wordt uitgelegd, is niet voor snelle museumgangers. Na een uur of drie liepen we totaal verbluft en verrast er weer uit. Verrassend goed en vermakelijk museum. Interessant opgezet en de uitstraling en vormgeving houden het verhaal over de International Crime erg boeiend. Helemaal op het moment als je doorkrijgt dat het museum de oude rechtszaal is geweest waar ook echte maffia-verhoren zijn gehouden. Exact op dezelfde locatie. Noujaaa….

blogbeeld_The_Mob_Museum_900x450

En met deze laatste verbluffende ontdekking zijn we nu echt aan het einde van deze Gelukstour gekomen. Morgen om 11u. vliegen we terug naar Amsterdam en kijken we terug op deze mooie, intensieve, bizarre maar waaaaaaanzinnige monstertrip!!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>