In 2050 vliegt u in een transparant vliegtuig

Kent u de A380? Dit is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld! Het vliegtuig bezit maar liefst twee verdiepingen en kan maximaal 853 passagiers herbergen. Reizigers die al eens hebben gevlogen met de A380 vinden het een bijzondere ervaring. In de toekomst heeft Airbus nog meer bijzondere dingen voor luchtvaartreizigers in petto! Als ik u vertel dat vliegen in een doorzichtig toestel wellicht over 40 jaar tot de mogelijkheden behoort, dan hoor ik u denken ‘Dat geloof ik niet, wat moet ik me daar precies bij voorstellen?’ Het klinkt ongetwijfeld erg futuristisch, maar als dit vliegtuig er in de toekomst komt, dan geniet elke passagier van een weergaloos uitzicht!

Neem een kijkje in het transparante vliegtuigmodel
In dit filmpje wordt u getrakteerd op een ‘sneak preview’ en het ziet er spectaculair uit. Het vliegtuig heeft een dynamisch membraan dat tijdens de vliegreis verandert, het past zich namelijk aan de lichtomstandigheden aan. Charles Champion (Head of engineering, Airbus) benadrukt dat de beleving van vliegen hoog in het vaandel staat bij hun passagiers. In dit transparante toestel zijn is geen klassenverschil, wel zijn er diverse zones. Zo is er de relaxing zone en de smart tech zone. In de relaxing zone is er de mogelijkheid om massages te krijgen en accupunctuur te ondergaan en in de smart tech zone kan er virtueel worden gewinkeld en behoren 3D spelletjes tot de mogelijkheden. Elke passagier ervaart de vliegreis op de wijze die hij prefereert.

Een compleet nieuwe vliegervaring
Het betreden van het vliegtuig is ook uniek: door middel van handherkenning wordt de stoel getoond van de passagier en de bagage wordt netjes naar de plaats van de stoel gebracht. Kortom, er wordt hard gewerkt door Airbus aan een hele nieuwe vliegervaring. Indien er daadwerkelijk een transparant vliegtuig op de markt komt, dan is discussiëren over een plek aan de raamzijde verleden tijd ;-)

Onlangs schreven wij op ons blog al over het programma MondoWindow. Deze partij maakt het mogelijk dat reizigers continu op de hoogte zijn van wat er zich allemaal afspeelt op aarde en in de lucht gedurende hun vlucht. Zij hopen op korte termijn de hele wereld in kaart te brengen, zodat waar men ook vliegt virtueel uit het raampje gekeken kan worden. Een dikke wolkendeken of een zitplaats in het midden van de cabine is dan geen beperking meer om de wereld tijdens het vliegen te zien. Met de komst van een transparant vliegtuig wordt het programma van Mondowindow naar alle waarschijnlijkheid overbodig.
Wij zijn heel benieuwd of een transparant vliegtuig u aanspreekt. Vertel het ons door te reageren op ons blog.

Reislustige groet,

World Ticket Center


Related Posts

No related posts found.


2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>