Last Minute naar Bali? Deze evenementen mag je niet missen!

Last Minute naar Bali? Deze evenementen mag je niet missen!

Last Minute naar Bali? Deze evenementen mag je eind augustus en september niet missen!

Eind augustus en september is er op Bali nagenoeg geen druppel regen te spotten en is de temperatuur aangenaam (27 ℃). Ben jij van plan om Last Minute je koffers te pakken en op avontuur te gaan naar dit prachtige eiland? Dan is dit goed getimed, want in augustus en september zijn er bijzondere Balinese vieringen gepland die je niet wilt missen!

Laat je verassen door de twee speciale gebeurtenissen die rond deze tijd plaatsvinden:

Legian Beach Festival (26-29 augustus)
Dit is een van de grootste festivals op Bali.  Het doel hiervan is om mensen interactief de rijke Indonesische cultuur te laten ontdekken door alle zintuigen te prikkelen. Langs de kust bij Badung (dichtbij Kuta) hoeft niemand zich te vervelen, want gedurende deze dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd die alle doelgroepen aanspreken. Overdag variëren de activiteiten van Balinese dansoptredens en culturele parades tot aan surf competities. De avonden worden feestelijk afgesloten met swingende feesten langs het strand van Badung.

Galungan en Kuningan  (6-16 september)
Dit is een 10-daags ritueel dat in het teken staat van de overwinning van het goede op het kwade. Het verhaal hierachter is dat de Balinese goddelijke geesten terug naar aarde komen en deze worden opgehemeld en entertaint door middel van Balinese rituelen en feesten. Rond deze tijd zijn er op het hele eiland genoeg culturele evenementen te zien waarbij reizigers van harte welkom zijn. Een voorbeeld hiervan is ‘Barong’, een dans die uitgevoerd wordt door de lokale bevolking, of de ‘Jempana wargames’, die gehouden worden in Klungkung.

Dit is natuurlijk alleen nog maar een sneak peak van wat er op Bali te doen is. Er zijn genoeg andere leuke activiteiten op Bali zoals het bezoeken van de prachtige rijstvelden, genieten van de heerlijke temperatuur op de stranden, tempels bezoeken en genieten van de warmwaterbronnen.

12443547_M

Nog een leuke extra tip:
Ben je een echte strandganger? Een van de nog-niet-zo-bekende strandjes die de moeite waard is om te bezoeken, is Padang Padang Beach. Om zo’n relaxte dag compleet te maken is het een aanrader om daarna door te gaan naar Jimbaran Beach waar je tijdens een prachtige zonsondergang verse vis kunt eten bij een van de culinaire restaurants op het strand.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>