Mount Rushmore – Camperreis Dag 3

Mount Rushmore – Camperreis Dag 3

Bang om te laat te vertrekken vanochtend was niet aan de orde. Door de jetlag staan we als enige op het Badlands Campingterrein om 4.30 buiten. Met vers gezette koffie kijken we naar de opkomende zon.

Badlands National Park sluiten we af met een scenic tour door het bijzondere landschap van ravijnen, kloven en hoodoos [pilaren van speciaal gesteente]. De camper rijdt ons door alle bebochte weggetjes langzaam het park uit.
 
blogbeeld_badlands_900x450

Omdat alle 418 billboards van Wall Drug inmiddels z’n werk hebben gedaan besluiten we toch een kijkje te nemen in de Wall Drug Store in Wall voordat we richting Mount Rushmore rijden. Deze multishop bestaat o.a. uit professional woodcarving, baby-cowboyboots, een drogisterij en handgemaakte sieraden van de naastgelegen indianenstam en is voor cowboy-liefhebbers een paradijs op aarde. Aan de dame achter de toonbank vragen we wat alle kleine houten bordjes met naam en sign voor betekenis hebben. Omdat de hele winkel, hal en restaurant er mee volhangt moet het wel van speciale betekenis zijn. Ze vertelt dat al deze bordjes van veehandelaren zijn. Op ieder bordje zie je het speciale brandmerk dat al het vee van die houder krijgt ‘opgespeld’. Ieder brandmerk is terug te vinden in het grote Book of Brands. Het moge duidelijk zijn dat het een grote eer moet zijn om je cattle-sign terug te vinden in deze brandmerkengalerij.

Na drie kwartier rijden komen we aan bij het imposante Mount Rushmore. De 18 meter hoge uit graniet gehakte portrettenserie van vier Amerikaanse presidenten herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de VS. Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln moesten gezamenlijk de stad South Dakota meer toerisme en economie opleveren.

En dan te bedenken dat ze in het originele plan hele andere poppetjes wilden uithakken, namelijk Lewis en Clark [lokale ontdekkingsreizigers] Buffalo Bill en Red Cloud [beroemd indianenleider]. Voor de financiering van het project adviseerde de senator van South Dakota om toch voor een wat meer nationaal karakter te gaan.

Lunchen doen we bij Black Hills Burgers & Bun. Google vertelt dat je hier de allerbeste burgers van de VS kan eten. De tent zit afgeladen vol. Gelukkig is er nog een plekje voor deze twee toeristen. We zijn dan ook speciaal voor deze burgers hier terecht gekomen! En? Ja, erg lekker maar het Rotterdamse Ter Marsch & Co (Tegenwoordig ook in Amsterdam!) en Hamburg [Proper] blijven gewoon op hun vaste plekje 1 en 2 staan.

Tussen alle buien, hooswinden en ongelooflijk knallend onweer rijden we door tot Cheyenne, een stad op 1,5 uur rijden van Denver. Deze dag heeft er 620 RV-kms op zitten. Tijd voor wijn, Corona en wie natuurlijk de meeste bliksemflitsen kan tellen. 


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>