Niet voor tere voetjes of slappe uithoudingsvermogens – Camperreis Dag 7

Niet voor tere voetjes of slappe uithoudingsvermogens – Camperreis Dag 7

Dit delicate bouwwerk des natura is met recht een niet te missen natuurproject te noemen uit de categorie Horseshoe Bend, Antilope Canyon en Monument Valley (allemaal in Utah). De monsterklim naar boven wordt qua view met verve uitbetaald zodra je na 2,5 km klimwandelen de laatste bocht neemt richting Delicate Arch.

Arches ontstaan doordat verschillende rotsstructuren eroderen. Deze samenstellingen van lagen eroderen sneller dan de andere lagen, lagen erboven bijvoorbeeld, waardoor gaten ontstaan. En als de onderste sneller vergaat dan die erboven dan ontstaan de meest prachtige bogen.

campertrip WTC foto-587-900x450

Tip: bij aankomst voor de Delicate Arch kan je het beste een goede plek op de rots zoeken. Soda en popcorn bij de hand en kijk hoe iedereen in de rij staat om onder de Arch gefotografeerd te worden. Alle yogaposes komen voorbij, ja zelfs het bruggetje, dat je vroeger als kind makkelijk voor elkaar kreeg op handen en voeten, is er een. Zonder gekheid, kom op tijd, de rij wordt gauw langer en langer op deze prachtige maar windy spot.

Gelukkig is de terugweg in 25 minuten geregeld, in tegenstelling tot de klim op de heenweg, die was na 48 minuten en wat tussenstops voor elkaar.

De rest van de middag is het doorrijden tot Bryce Canyon. Vandaag heeft mevrouw De Bijrijder eindelijk genoeg lef verzameld om ook achter het stuur te kruipen van dit bijna 10 meter lange slagschip. (Aan formaten kiezen deden ze niet bij Apollo, de lieverds!) En na 5 minuten rijdt deze Queen Piep zonder problemen alle Interstates af. Problem solved!

campertrip WTC foto-602-900x450

Hoe dichter we bij Bryce komen hoe mooier de Canyons worden. Rond 19.30 parkeren we The Beast en happen snel een Plate Pulled Pork weg bij de enige Foodtruck in Cannonville, I.D.K. Barbecue (I don’t know, Barbecue). Een gezellig stel dat de beste Baby Ribs in de weide omtrek serveert, aldus volgens veel online recommendations.

De RV parkeren we erna gauw aan de overkant bij Bryce KOA. Overdag hebben we onze plek al gereserveerd wat behoorlijk ‘Is-er-nog-plek-stress’ wegneemt. Via de app KOA Campgrounds vind je in no-time de juiste locatie om je Enterprise, Slagschip of ander uitstekend Beast-materiaal te parkeren. Proost op een nieuwe prachtige sterrenavond.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>