NIEUWSFLITS: Eigen paspoort kinderen verplicht

Vanaf 26 juni 2012 hebben kinderen van alle leeftijden verplicht een eigen paspoort of ID-kaart nodig als zij naar het buitenland reizen. Kinderen die zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouder(s) worden niet geaccepteerd. Tot deze tijd kunnen ouders hun kinderen nog wel laten bijschrijven, maar de geldigheid is dus van zeer korte duur. Dat de bijschrijving vervalt, heeft geen gevolgen voor het paspoort van de ouders. Deze blijft dus gewoon geldig. De Europese Verordening heeft besloten dat ‘één persoon per paspoort’ een verplichting wordt.
 
Reden hiervoor zou zijn dat er eerder fraude gepleegd kan worden met een reisdocument waar meerdere mensen op vermeld staan. Door iedereen afzonderlijk een reisdocument te verplichten kan beter gekeken worden of het kind daadwerkelijk de persoon is die vermeld staat op papier. Passagiers met kinderen die nog geen eigen reisdocument hebben en die na 26 juni naar het buitenland gaan of terugkomen naar Nederland wordt aangeraden zo snel mogelijk, voor 1 mei 2012, een document aan te vragen. Minister Spies van Binnenlandse Zaken roept ouders op om zo snel mogelijk de paspoorten van de kinderen op orde te stellen. Er wordt grote drukte bij de stadhuizen verwacht rond de zomervakanties. Tevens heeft de gemeente tijd nodig om het reisdocument op orde te stellen.


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>