Brazilië – land van sport, strand en natuur!

Brazilië – land van sport, strand en natuur!

Wij hebben voor jou wat hoogtepunten op een rijtje gezet die op jouw Brasil Bucket List zeker een plekje verdienen!

Rio de Janeiro is misschien wel een van de bekendste steden in Brazilië met veel bezienswaardigheden. Denk aan de suikerbroodberg, de kathedraal van São Sebastião, het voetbalstadium, de botanische tuinen en Christo Redento die de stad omhelst. Na een paar dagen sightseeing zin in een lekker ontspannen dagje op het strand? Dat kan bij deze stad ook op de bekende stranden Copacabana en Ipanema.

Rio

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en is ook echt gebouwd als hoofdstad, het ligt centraal en is een cultuurstad met veel kunst. De highlights van de stad heb je wel in een dag gezien, dus ideaal om tussendoor even langs te gaan tijdens jouw reis.

São Paulo is de grootste stad van Zuid-Amerika en kan erg overweldigend overkomen. Voor vele reizigers is São Paulo alleen een korte stop tussen door, wat eigenlijk jammer is. De stad heeft veel te bieden wanneer je het de kans geeft. Het heeft een bruisend nachtleven, gezellige straatjes, goede restaurants en bijzondere musea. Het is echter geen historische stad, doordat de stad zo snelgroeiend was zijn bijna alle gebouwen verbouwd en de hoogte in gegaan.

Salvador is met zijn 3 miljoen inwoners de nummer drie van de grootste steden in Barcelona. Deze historische stad ligt in het noordoosten van Brazilië. Salvador geeft de beste kijk op de Braziliaanse cultuur. Er wordt hier niet alleen veel kunst aangeboden en tentoongesteld, het is ook de stad waar je heen moet om de capoeira te dansen! Na al dat dansen honger gekregen? Probeer dan eens Acaraje, een typische Street food veel verkocht in Salvador.

salvador

Natuur… Niet alleen hebben de Braziliaanse steden veel te bieden, ook de Braziliaanse cultuur is divers en adembenemend mooi!

De Iguazu watervallen zijn watervallen op de grens tussen Brazilië en Argentinië waar in totaal 300 watervallen zijn. Het hoogtepunt van deze watervallen is de Garganta do Diabo; een grote waterval van 150 meter breed in de vorm van een U-vorm. Niet alleen de Iguazu watervallen zijn geweldig om te zien, ook Bonito is een bezoekje waard. Dit is een plek waar 10 rivieren samenkomen en je kunt snorkelen tussen de mooiste vissen. Een spectaculaire snorkelplek waar je midden tussen de bossen de onderwaterwereld kunt ontdekken. Wanneer je bij Bonito bent kan je ook zeker de Anhumas Abyss niet missen. Dit is een grot waar je door 72 meter te abseilen door een kleine opening in de rotsen, in een adembenemend meer te recht komt waar je kunt duiken en snorkelen.

IguassuFalls_103737443

De Amazone is het grootste regenwoud die maar liefst 60% van Brazilië in beslag neemt en waar je de meest indrukwekkende natuur, dieren en wateren kunt bekijken. Vlieg naar de handelsstad Manaus en ga van daaruit op expeditie door de amazone. Het leukst is om met een gids te gaan die alle mooie plekken kent want de meest bijzondere dieren en natuur bevinden zich altijd op goed verstopte plekken.

Voordelig vliegen naar Brazilie? Dat kan met TAP Portugal! Je kunt er, als je met deze maatschappij vliegt, ook voor kiezen om een gratis stopover van maximaal 72 uur te maken in Portugal. Lees hier meer!

 


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>