Tips & trics voor een stedentrip onder de €200: Rome

Tips & trics voor een stedentrip onder de €200: Rome

Vanaf deze week zullen wij je iedere week tips geven voor een bijzondere, leuke en vooral betaalbare stedentrip! Iedere uitgelichte stedentrip kost voor 3 dagen en 2 nachten niet meer dan €200, incl. vlucht, verblijf + bezienswaardigheden! Dus ben jij opzoek naar een lowbudget citytrip? Stay tuned!

Vandaag in de spotlight: Rome! Daar waar Rome vooral bekend staat als een dure stad, bespaar je met al deze tips & trics al snel tientallen euro’s terwijl je de stad toch optimaal van de stad geniet! Lees snel verder en ontdek hoe jij voor minder dan €200 een stedentrip Rome kan maken!

Een goedkoop vliegticket Rome is er al vanaf €60 per retour vanaf Amsterdam met vliegtuigmaatschappij Easyjet. Als je dan ook nog eens een betaalbaar en gezellig hotel kunt vinden, blijft er nog geld over voor alle bezienswaardigheden die Rome te bieden heeft. Hotel Teti ** is zo’n goedkoop hotel in Rome, gelegen naast station Termini (waar je overigens totaal geen overlast van hebt). Je betaalt er slechts €40 per nacht voor een mooie kamer midden in hartje Rome. De kamers zijn onder andere voorzien van een kluis, koelkast en hebben gratis WiFi.

Rome-panorama

De benenwagen is altijd gratis! Neem je beste wandelschoenen mee en ga eens lopend naar plaats van bestemming in plaats van met het openbaar vervoer. Zo bespaar je geld en zie je veel meer! Wat je normaal niet ziet, omdat je daar met de bus of taxi langs zou zijn gereden, kan je nu van dichtbij goed bekijken. Je zult op deze manier veel meer moois ontdekken!

Citytour
Wil je toch liever een citytour doen onder begeleiding van een gids? Dat kan ook, gratis zelfs! Het startpunt is op het plein Piazza di Spagna. Dit is niet alleen een centraal startpunt, het is ook nog eens een fantastisch plein. In het midden van het plein staat een prachtige fontein, maar nog bekender zijn de Spaanse trappen. Deze trappen leiden naar de Trinità dei Monti kerk, een kerk die in de zestiende eeuw is gebouwd door  Lodewijk XII. De trappen beklimmen is zeker de moeite waard, al is het alleen om mensen te kijken.

Lunch
Na al dat wandelen heb je vast wel zin in een goede, niet al te dure, lunch in Rome. Bij Ginaroma heb je al een broodje vanaf €5. De menukaart is ook vertaald naar het Engels, wat het bestellen een stuk gemakkelijker maakt. Dit restaurant zit aan de Via San Sebastianello, vlakbij Piazza di Spagna (het beginpunt van de citytour), wat natuurlijk ideaal is na zo’n wandeling.

Villa PamphiliBezienswaardigheden
Wanneer je geen genoeg kan krijgen van alle culturele bezichtigingen, dan zou je kunstwerken van onder andere Caravaggio, Velázquez en Titiaan kunnen gaan bekijken in Galleria doria pamphilj. Dit is een groot paleis van familie Doria, die daar tot op de dag van vandaag nog wonen. Voor dit museum zijn geen wachtrijen en je kunt een gratis audiotour aanvragen. Ook de fontein Gianicolo is een bezoekje waard. Ga lopend naar de fontein en na een beste klimtocht wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de stad! Wil je even ontsnappen aan alle touristen chaos? Dan kun je heerlijk relaxen in het park Villa Pamphili of op het plein Piazza Santa Maria in Trastevere.

Zoals we al eerder schreven staat Rome te boek als een dure stad, maar met wat slimme tips kan je je verblijf zo goedkoop maken als je zelf wil!

Heb jij zelf nog tips voor een lowbudget verblijf in Rome? Voel je vrij om hier onder te reageren…

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>