Van Hong Kong, via Sydney naar Nieuw Zeeland

Van Hong Kong, via Sydney naar Nieuw Zeeland

Nog een beetje heet, maar nog een keer flink blazen en dan toch maar het risico nemen om onze mond te verbranden. Koffie!! In Hong Kong hebben ze de ‘echte’ koffie waar we in de loop der jaren zo verknocht aan zijn geraakt; ristretto, macchiato en de meest sierlijk versierde cappuccino’s. Natuurlijk hebben we de 3-1 Nescafe-zakjes best gewaardeerd, maar dit is hemels! Als twee stuiterballen rollen we een hectische week in: Hong Kong, Sydney en touchdown Christchurch!

Nadat onze boardshorts weer diep in onze tassen zijn verdwenen, hebben we de tropische Fillipijnen ingeruild voor het zonnige en hectische Hong Kong. Een stad dat bruist van de energie en zeker niet van stilzitten houdt. Wij hebben dan ook geen minuut stilgezeten in ons micro hotel (typisch Aziatisch hotel met zeer kleine ruimtes, iets dat in dichtbevolkte steden als Hong Kong en Tokyo een veel voorkomend fenomeen is).

Waar is de mall?
Onze eigen versie van ‘Waar is de mol?’, het televisieprogramma, dat zich dit jaar ook in Hong Kong afspeelt. Met onze ‘jachtlijst’ in onze hand zijn we op zoek gegaan naar de beste elektronica koopjes van de stad. Natuurlijk hebben we onderweg even stilgestaan bij de nodige bezienswaardigheden.

Waar of niet waar?
Vraag 1: Lotte en Valari hebben meer dan 5 malls gezien in Hong Kong.
Vraag 2: Lotte en Valari maken samen deze wereldreis en hebben dus maar 1 GoPro(onderwatercamera) gekocht.
Vraag 3: Als liefhebbers van lekker en gezond eten zouden Lotte en Valari nooit 2x per dag naar een fastfood restaurant gaan.
Vraag 4: Deze twee amateur fotografen zouden nooit een foto kopen van een souvernirswinkel in Hong Kong.
Vraag 5: Ons micro hotel bevindt zich midden in Chinatown.

Natuurlijk zijn alle vragen niet waar, maar daarnaast hebben we ook een aantal mooie stadswandelingen gedaan, hebben we de ferry naar Hong Kong Island genomen, de verschillende souvernirsmarkten bezocht (zie tips) en natuurlijk onze adem ingehouden in het treintje naar het spectaculaire uitzichtpunt ‘de Peak’.

Hello jetlag

Ondanks dat het tijdsverschil tussen Hong Kong en Sydney maar slechts 3 uur is, is ons ritme flink verstoord. De dagen zijn hier langer en wij zijn maar moeilijk uit ons bed te krijgen. Gelukkig zijn we in Australië, in ‘Oz’, waar er gelukkig een laid back cultuur heerst (wat vandaag niet lukt, dat komt morgen wel).
Ons hostel staat op de ‘wallen’ (King’s Cross) van Sydney, maar door de aanwezigheid van de vele hostels in deze buurt hangt er ondanks het karakter van de wijk een ontspannen en goede sfeer.
Sydney heeft een overzichtelijk metro/treinstelsel, waardoor je gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant van de stad komt. Ook worden er verschillende gratis stadswandelingen georganiseerd door hotels en hostels. Natuurlijk heeft ook elk hostel een kroegentocht in de aanbieding, maar wij hadden onze eigen gastheer: Frans, een vriend uit Nederland, die net een paar dagen eerder in Sydney was aangekomen. De bekendste club van Sydney is ‘Ivy’, een discotheek van 2 gebouwen van elk 4 etages. Het is niet moeilijk om binnen te komen, als je maar je ID meeneemt… Oeps, maar gelukkig mochten deze twee toeristen, na een gulle glimlach en wat knipperende wimpers, ook zonder ID naar binnen.

Op de laatste dag hebben we nog een stukje meegemaakt van ‘ Australia day‘, het Koningsfeest van dit land. Met vergelijkbare activiteiten, zoals verschillende muziek podia, marktkramen, hotdogkraampjes, bier op elke hoek van de straat en het is de dag dat de Australiërs op straat mogen gokken (vaak voor het bekende; dubbel of niets voor bv. een biertje in de kroeg). Gokken is iets waar de Australiërs niet vies van zijn, vooral paardenraces zijn erg populair. We hebben in verschillende kroegen vaak in de deuk gelegen om de namen die ze de paarden of honden van de race hadden gegeven. Onze winnaar is: ‘No undy Sunday’ en of we daardoor zijn geïnspireerd laten we nog in midden.

Inmiddels zijn we aangekomen in Nieuw Zeeland, zijn de kampeer- en wandelspullen uitgepakt en zijn de eerste kilometers gemaakt. We hopen op goed weer en verwachten jullie binnenkort wat mooie plaatjes te laten zien van dit magische land. Hobbits… watch out voor Lotte en Valari!


Tips en tricks:

- Als je het uitzichtpunt van Hong Kong wil bekijken, die ‘peak’, ga dan vroeg in de ochtend, want in de middag kunnen er lange rijen staan.

- Net als op elke markt moet je ook in Hong Kong afdingen. De bekendste markten zijn; Ladies Market, Jade Market en Stanley Market. Zorg dat je op minimaal 1/3 van de prijs uitkomt en let goed op je portemonnee.

- Sydney kun je vaak voordelige dagpassen kopen voor het metro/treinstelsel en omdat de afstanden groot zijn en taxi’s duur zijn is dit de beste manier om je door de stad te bewegen.

- Touroperators bieden veel verschillende tours aan naar o.a. de Blue mountains, die je ook prima zelf per trein kan bereiken, zo kun je behoorlijk wat dollars in je zak houden.

- Australian day is erg leuk om mee te maken, maar het is dan erg druk in de stad, zorg dus dat je voor dat weekend een hotel ver van tevoren boekt.

 


Related Posts

No related posts found.


2 comments

 • Hallo avonturiers!!
  WAt een leuk verslag hebben jullie ons weer gestuurd!! Ja ,van Marius heb ik het nodige ook wel gehoord over die paardenrennen, waar hij met zijn jongens naar toe ging, en ook de vrije dag wegens Australien Day.
  Wat beleven jullie toch van alles! Houden jullie toch wel een dagboek bij?? Of zijn jullie daar vaak te moe voor??
  Ik kijk alweer uit naar het verslag uit het Zuiden van New Zeeland hoor!!
  God bless you en heel veel liefs van Oma.

  Reply
 • wat zijn jullie al lang weg! na hongkong lijken me de grazige weiden en frisse wateren van nieuw zeeland een heerlijkheid.
  we keken weer naar dezelfde zon vandaag….. een mooi idee.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>