Verslinden die Appel!

Verslinden die Appel!

Met onwaarschijnlijke kunde kan hij met zijn mes overweg. Hij snijdt en hakt er naar hartenlust op los. Hij lijkt in zijn eigen wereld te zijn waar opperste concentratie de enige goede staat van gemoedstoestand is. Geen moment zijn we bang, we zijn zelfs een beetje opgewonden; dit is duidelijk iemand die weet wat hij doet. We knipperen nog één keer met onze ogen en dan is het zover: de guacamole is klaar om verslonden te worden!

New York. Onze laatste bestemming van de reis! De kers op de taart, de plaats waar we al weer een beetje kunnen wennen aan de Nederlandse temperaturen en snelheid van het dagelijkse leven. The City that never sleeps. De stad waar de namen Prada, Gucci en Tiffany op de gevels prijken. Gele taxi’s in legio aanwezig zijn en waar je geen genoeg kunt krijgen van alle bagels en donuts. Ook jij kan dit avontuur tegemoet vliegen met goedkope vliegtickets New York.

Er is al bergen informatie op het internet te vinden over hoogtepunten in New York en daarom deze keer een kort overzicht van de highlights (een combinatie van bekende en minder bekende) die wij bezocht hebben in een week tijd. De wijken Manhattan, Greenwich, Little Italy, Soho, Noho, Meatpacking district en Chinatown zijn sowieso fantastisch om doorheen te akkeren. Daarnaast hebben we voor de volgende ingrediënten gekozen die naar ons inzicht samen een mooie New York cocktail maken:

Adembenemend uitzicht
De logische keuze bestaat uit Empire State Building of het Rockafeller Center. Van oudsher werd altijd gekozen voor het Empire State Building omdat de mogelijkheid niet altijd heeft bestaan om als toerist op het Rockafeller Center te komen. Het leuke van Rockafeller Center? Dan staat juist het kenmerkende Empire State Building op je foto! Eindelijk de kans om de Naald van een afstand “aan te raken” te “dragen” tussen je voeten te laten “groeien” of zelfs te “likken”!

DSC_7644

Cocktails sippen in een rooftop bar
Je bezoek is niet af zonder een bezoek aan één van de vele rooftop bars. De stad ziet er in het avondlicht misschien nog wel mooier uit dan overdag. Mooie tentjes zijn de ‘BOOM BOOM BOOM lounge’ en de loungebar van het ‘Van Gansevoort hotel’ in het Meatpacking district, maar ook de ‘230rd & 5th bar’ is met uitzicht op het Empire State Building zeer aangenaam.. Cocktails smaken nou eenmaal beter met een goed uitzicht.

Eén museum om je een dag onder te dompelen in cultureel New York
Of je nu graag de deuren van musea graag platloopt in je vakantie of niet, New York heeft een aantal musea waar je niet omheen kunt. Stipt op nummer 1: het Museum of Modern Art (MoMa) (natuurlijk volledig subjectief). De mooiste werken worden hier ten toon gesteld en je kunt hier gerust een dag voor uit trekken zonder je ook maar een moment te vervelen. Ook van Nederlandse hand zijn hier een aantal klassiekers terug te vinden (denk aan Mondriaan, Rembrandt, Rietveld). Ben je hier al geweest? Dan kan het American Museum of Natural History misschien wel een optie voor je zijn. Op de vrijdag middag kun je gratis het MoMa in, maar let wel op dat dit gepaard gaat met enorme drukte..

Flee market in Brooklyn voor one-of-a-kind souvenirs
Na een wandeling over de Brooklyn Bridge hebben we een taxi genomen naar het centrum van Brooklyn. Het was een regenachtige dag, maar ons hart begon sneller te kloppen toen we hier stuitten op een waanzinnige vintage flea market (http://www.brooklynflea.com/). Verscholen in een reusachtig pand waar de buitenkant niets verraad van de pareltjes die ze binnen met zich mee draagt. Hello vintage! Als stuiterballetjes zijn we door het pand heen gegaan, met een paar mooie tassen als buit van de dag. Verguld gingen we de regen weer in!

Flea market 3

Met de voeten op de trappers door Central Park
Gelukkig! Als oer-Hollandse hoef je gelukkig niet alles lopend of met de metro / taxi te doen! Je kunt overal in de stad fietsen huren en de meest uitgelezen plek om dit te doen is toch wel Central Park. Lekker hopsend op de fiets door het park om af te sluiten met een lekker kopje koffie en lekkers in één van de leuke straatjes met mooie gevels in Upper East Side.

Statue of Liberty en Bull van Wall Street
Geloof je rondvaartboten wel die je langs het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld) kunnen varen? Neem dan de gratis ferry naar Staten Island (en meteen weer terug). Lekker een ritje over het water, prima uitzicht op de dame van steen en binnen anderhalf uur klaar om naar bijvoorbeeld de Bull van Wall Street te lopen!

Rosa Mexicana om je smaakpupillen te verwennen
Onze nummer 1 Mexicaan van de stad! De guacamole is een must om vooraf te bestellen (http://www.rosamexicano.com) . Genieten, genieten, genieten! De perfecte ratio van ingrediënten en de feilloze bereiding van het groene wondertje geven een enorme smaakexplosie in je mond van de eerste tot de laatste hap! Je moet jezelf op een gegeven moment inhouden meer porties te blijven bestellen, gezien de hoofdgerechten ook echt het proeven waard zijn! Er zijn drie vestigingen in New York waarvan wij naar degene bij Union Square zijn geweest (9 East 18 Street).

Ground Zero Memorial & Museum
Kaarten voor het Ground Zero Memorial kun je online boeken en scheelt je een hoop tijd in de rij. Het bijbehorende museum was helaas nog niet geopend voor publiek toen wij er waren. Het Museum is vanaf 21 mei 2014 open voor het publiek (http://www.911memorial.org).

Wat een week, wat een ervaringen! Een stad die je blijft herontdekken. Maakt niet uit hoe vaak je er al geweest bent. De positieve sfeer blijft en als echte liefhebbers van mooi eten blijft de stad ons verbazen in de goede zin van het woord.

DSC_7628

Wat hebben we een indrukwekkende, mooie reis achter de rug. Echt een enkeltje de wereld om. Alleen maar een heenweg, nooit een terugweg. Elke keer stapten we weer een hele nieuwe wereld in: van het cultuurrijke Zuidoost-Azië, naar het natuur(lijk) overweldigende Nieuw-Zeeland, tot de warme sferen in Zuid-Amerika. Met daarbij natuurlijk niet te vergeten de wereldsteden Hong Kong, Sydney en New York, die we van dichterbij hebben gezien! Elke bestemming heeft zijn eigen verborgen schatten met mensen die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Na zo’n mooi avontuur kun je je afvragen of onze ‘reislijst’ nu korter is geworden? Het antwoord is juist het tegenovergestelde: we zijn nog nieuwsgieriger geworden naar het leven en al het andere moois in andere delen van de wereld! Ons reisbloed is nog harder gaan stromen. Maar nu eerst weer eens onze vrienden en familie in Nederland een grote knuffel geven.

Dank voor alle leuke reacties en het meereizen en we nemen jullie graag snel weer mee op onze volgende WTC reis!

Hoe zat het ook alweer? Een aantal cijfers op een rijtje:
Aantal vluchten: 24 vluchten
Aantal landentrips: 5 landen (Myanmar, Filipijnen, Nieuw- Zeeland, Ecuador & Colombia)
Aantal stedentrips: 3 steden  (Hong-Kong, Sydney & New York City)
Aantal afgelegde kilometers: meer dan 40.000 kilometers!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>