Vliegtickets Thailand voor iedereen

Vliegtickets Thailand voor iedereen

Iedere reis- en vakantieliefhebber heeft overwogen ernaartoe te gaan, wil er naar toe, of is er geweest: Thailand. Het is een bestemming die niet meer weg te denken is uit de reiswereld. Gezien de schoonheid, de gastvrijheid, het budgetvriendelijke aspect, de mogelijkheden tot avontuurlijk en uiteraard het lekkere eten, is dit eigenlijk ook gewoon vanzelfsprekend. Nu vraag je je misschien af: “zijn vliegtickets Thailand wel wat voor mij?”. Het antwoord is simpel: ja, Thailand is voor iedereen, van luxepaarden tot de back-to-basics-backpacker.

Om de verschillende mogelijkheden in Thailand te laten zien hebben wij vier Thailand gangers gevraagd hun ervaring met ons te delen.

Het reizende luxepaardje .
De afgelopen 5 jaar heb ik altijd als een prinses in luxe gereisd en dat vind ik nog steeds het allerfijnst. Het geeft mij rust en daarnaast energie om op deze manier meer te ontdekken over nieuwe plekken. Daarnaast ben ik een pietlut als het gaat om hygiëne. Minstens 2 flessen desinfecterende handgel en een bijna complete apotheek gaan mee in mijn koffer. Ik probeer openbare toiletten te mijden en call me a diva maar no way dat ik ‘s nachts met een toiletrol naar een gedeelde badkamer ga. Vooroordelen in overvloed. Maar ik ging het avontuur aan.

Al ben ik een luxe paardje, een ticket kost al snel een paar honderd euro. Ik vond een goede deal met China Airlines en mede door de dagelijkse vluchten kon ik heel flexibel mijn reisdata bepalen. Met een goedkoop ticket Bangkok op zak, ging ik op pad richting deze metropool. Bangkok is enorm maar gaf mij niet het gevoel te verdrinken. Eigenlijk word je op een prettige manier door de stad meegezogen.

Omdat het zo goed beviel heb ik mijn vliegticket Bangkok na een week om geboekt voor een rondreis Thailand. Een overwinning op mijzelf. Mijn eerste kennismaking met Azië heb ik beleefd in Thailand. Ik heb ontdekt wat het land te bieden heeft en vooral dat het volkomen veilig is.

Nu mijn reis door Thailand er op zit ben ik 180 graden gedraaid en is mijn mening veranderd. Thailand is schoon, gastvrij, mooi, divers en mijn hemel wat zijn de mensen hier vriendelijk zonder dat het nep is. Ze doen alles voor je! Stiekem ben ik verliefd geworden op de rijkheid van de mensen en de schoonheid van het land. De mentaliteit van de mensen is bevrijdend want stress lijkt hier nauwelijks te bestaan. Alles kan, maar het kan niet altijd op de manier die je had gedacht. Schema’s en afspraken worden gerust 3x omgegooid en daar doet niemand moeilijk over.
De keuze om uit mijn comfort zone te stappen en dit land te ontdekken is een hele goede geweest. Ik heb geleerd om vooroordelen naast mij neer te leggen en niet altijd af te gaan op andermans ervaringen. Tegenwoordig is het makkelijk goedkope tickets Thailand te scoren dus ik hoop gauw weer terug te komen. Deze welkome ervaring smaakt namelijk naar meer.

Vliegtickets Thailand Backpacken

De budget backpacker
Als backpacker heb ik al flink wat landen bezocht. Met mijn studentenbudget ben ik door een groot deel van Noord- en Zuid-Amerika gereisd. Het mooiste aan backpacken vind ik dat je anderen ontmoet die, net als ik, ongepland rondreizen met een rugtas om vervolgens de beste tips uit te delen. Telkens als ik mijn Azië reisplannen deelde werd mij aangeraden (zeg maar gerust: beveelt) om naar Thailand te gaan. Backpacken is altijd weer een uitdaging. In je eentje naar een onbekend land niet wetende wat je te wachten staat. Hoe kom ik van de ene plek tot de andere, hoe zijn de mensen en zal het wel bevallen.

Ik heb er voor gekozen om na mijn lange afstand vlucht vol comfort, lekkere maaltijden en het uitgebreide China Airlines entertainment systeem vanuit Bangkok een goedkoop ticket naar Chiang Mai in het noorden te boeken. Je kunt deze makkelijk op de luchthaven boeken, maar ik had deze vooraf al geboekt en vloog het binnenlandse gedeelte met Bangkok Airways.

Thailand is een verademing en de ultieme bestemming voor backpack reizigers. Er zijn talloze hostels die al bedden aanbieden vanaf €1,- per dag. Ze liggen meestal in, of dichtbij, de beste locaties van het gebied en bieden een avontuurlijk verblijf samen met andere backpackers. Altijd handig voor al die tips. Het personeel spreekt over het algemeen goed Engels (soms gebrekkig, maar voldoende om de nodige informatie te verkrijgen) en er worden allerlei tours en trips aangeboden. Hier is je Euro zoveel meer waard. Het hele land doorreizen van noord naar zuid, richting de stranden was a “piece of cake”. Door de goede verbindingen met treinen en bussen is het zeer makkelijk om van de ene hotspot naar de ander te vertrekken.

Het land heeft een groot deel van haar vermaak afgestemd op (vooral westerse) backpackers waardoor er geregeld feesten te vinden zijn op de eilanden en in de steden die onder de backpackers berucht zijn.

Ben je een écht feestbeest en wil je het liefst backpackend island hoppen? Dan is aan te raden om goedkope tickets Phuket of goedkope tickets Koh Samui te boeken zodat je feest direct kan beginnen.

De gedurfde avonturier
Voor mij is een vakantie niet geslaagd als ik niet volledig uitgeput terug kom. Uitgeput maar vol adrenaline. Op kantoor breng ik mijn werkdagen vaak dromend door denkend aan jungletochten en duikavonturen. Mijn vakantie in Thailand is tot de dag van vandaag mijn favoriete reis, by far.

Ik heb voor een belachelijk goedkoop bedrag gedoken met een westerse instructeur (de meeste duikinstructeurs zijn van Europese afkomst en hebben zich gesetteld op de paradijselijke eilanden) en heb zelfs een walvishaai van zeer dichtbij gezien. Wat door veel medereizigers werd aangeraden was een jungletocht.. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb 4 dagen door de jungle geslenterd en heb er nachten in een boomhut, onder de sterrenhemel, doorgebracht. Ben op een olifant langs de vele watervallen ‘getrokken’ om een verfrissende duik te nemen in het helderblauwe water.. Het hoogtepunt van mijn avontuurlijke reis in Thailand was een wild water rafting avontuur. Ik was hierbij vooral te spreken over de professionaliteit en zorgvuldigheid die gehanteerd werd. De tours in Thailand worden overal aangeboden en zijn spotgoedkoop. Ik ben een zelfbenoemde professionele avonturier, dus zoek ik mijn avonturen liever “off the grid” en doe ik het liefst alles op eigen houtje, zo ook in Thailand.. Uitgeput maar voldaan, heb ik mijn reis op een relaxte maar avontuurlijke manier afgesloten door een scooter te huren en te toeren langs de vele rijstvelden Nog even een zen momentje voordat ik dit stuk paradijs moest verruilen voor een vlucht naar huis.

Vliegtickets Thailand zonvakantie

De relaxte zonvakantieganger .
Ik run sinds een paar jaar mijn eigen cateringbedrijf en ben, niet geheel verrassend, gek op lekker eten. Hoe veel ik ook van mijn werk geniet, ik leef van vakantie tot vakantie en kijk er altijd naar uit om even aan de hectiek en het harde werken te ontsnappen.. Of dit nu een goedkope zonvakantie of een luxe zonvakantie is, dit doet er dan eigenlijk niet toe. Het doel is duidelijk: relaxen, zonnen, zwemmen en heerlijk eten. Hiernaar zoekend dacht ik dat een zonvakantie Thailand niet voor mij was weggelegd. Mijn zus heeft haar best gedaan mij over te halen een luxe zonvakantie Koh Samui te beleven. En ik kan je zeggen, blij toe dat ze dat heeft gedaan. Mijn relax trip begon met een non-stop business class vlucht via China Airlines naar Bangkok. Na een comfortabele vlucht van zo een twaalf uur kocht ik op de luchthaven direct een goedkoop ticket Koh Samui. Het hotel had ik van tevoren al geregeld, want ter plekke wilde ik niet voor verdere verrassingen komen te staan.

Het waren drie onvergetelijke weken. Ik ging uitgeput van huis en kwam als herboren terug. De stranden op Koh Samui zijn onvoorstelbaar mooi, het water is warm en helderblauw en de zon schijnt altijd. Het was alsof ik me in een prachtige panorama poster bevond. Ik nam geregeld een goedkope, maar zeer professionele, massage en als klap op de vuurpijl heb ik iedere dag kunnen afsluiten met de meest heerlijke maaltijden. Kortom, ik ben verliefd op Thailand! Tegenwoordig raad ik iedereen een vakantie Thailand aan. Mijn vakantielijst heb ik bij thuiskomst aangevuld met een zonvakantie Phuket en een zonvakantie Krabi. Ik kan niet wachten om weer te mogen gaan genieten.


Related Posts

No related posts found.


One comment

  • Tof, ik ga toevallig over 2 maanden naar Thailand! Alles staat gepland :D , fietstour in Bangkok, reis naar Chang Mai!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>