Kaapverdisch eiland Sal wil je niet missen

Kaapverdisch eiland Sal wil je niet missen

Cabo Verde, Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden. De eilanden voor de westkust van Afrika zijn onder veel namen bekend, maar vormen één perfecte bestemming voor verschillende soorten reizigers. In dit blog lees je meer over een van de Kaapverdische eilanden – Sal, een eiland waar vooral zon- zee- en strandliefhebbers hun perfecte zonvakantie vieren.

Klimaat Kaapverdië
Kaapverdië heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat de temperatuur in de zomer kan stijgen tot wel 40°, maar dat het in de winter nooit kouder zal worden dan 18°. Ook valt er maar gemiddeld 6 tot 19 dagen per jaar wat regen, dus moet je wel veel pech hebben wil je dat dit gebeurd tijdens jouw vakantie.

Stranden van Sal
In Santa Maria, het toeristische centrum van Sal, vind je bijna 8 kilometer aan hagelwitte, brede stranden. Dit is ook de plek waar je veel accommodaties, hotelresorts en watersportvoorzieningen vindt. Een bijzonders strand is Ponta de Pareda, waar je kunt zwemmen in door de natuur gevormde rotszwembaden. Stranden met meer horeca- en loungemoelijkheden zijn Ponta Preta en Baia de Murdeira.

kaapverdieDuiken en snorkelen
Wil je de onderwaterwereld verkennen, dan kun je op Sal duiken bij Choclasse en Farol Baiox. Hier kun  je onder andere schildpadden, roggen en tropische vissen zien. De bekendste duikplek van Sal is Buracona (ook wel bekend als het blauwe oog). Op zo’n 7 meter diepte kom je in een soort kathedraal, waar licht en schaduw een perfect schouwspel vormen. Aan de kust vind je ook genoeg plekken om ontspannen te snorkelen.

Quad tochten
Om zelf het eiland te verkennen kun je overal quads huren. Zo cross je door de rotsachtige omgeving en over de woestijnachtige vlaktes, en kom je op de echt onontdekte en rustige plekken van Sal. Je kunt met je quad ook de verlaten zoutmijnen en zoutpannen bezoeken, en ‘Olha Azul’ (het blauwste meer op aarde) op eigen houtje bekijken.

Je boekt een zonvakantie Kaapverdië inclusief luxe 4* verblijf al vanaf € 399!


Related PostsGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>