Welcome to Miami

Welcome to Miami

Miami, de stad van tropisch weer staat bekend om haar bruisende nachtleven en wereldberoemde stranden. Wat de meesten van ons van Miami hebben gezien is wat programma’s als Miami Vice ons hebben laten zien. Of je nu een een fly and drive Miami  neemt of gewoon een stel goedkope tickets Miami, eenvakantie Miami  heeft veel meer te bieden dan zon en strand. Een 10 uur durende vlucht brengt je naar de rijke geschiedenis en cultuur en de mooiste flora en fauna die de natuur in deze stad in Florida te bieden heeft. Van zonnen en volleyballen op het strand tot alligators kijken op een moerasboot in de Everglades, een zonvakantie Miami  is er een om nooit te vergeten.

Relaxen en recreatie

Wil jij je reis beginnen door even bij te komen van de drukte van thuis? Dan biedt Miami je een enorm keus aan stranden die je kan bezoeken. Het aller populairste strand is toch wel South Beach. Dit is dé hotspot voor shoppen, feesten en gezelligheid. Skeeler langs de boulevard of doe mee met een potje strandvolleybal. Wil je toch het échte Miami Beach ervaren, bezoek dan dit eiland om vanaf hier een prachtig uitzicht op het vaste land te zien en te genieten van een dagje zon. Eindig je dagje strand in Downtown Miami om te genieten van de felverlichte stad en een avondje stappen.

1

Veelzijdig natuur

Een mooie manier om je dag te beginnen is in de botanische tuinen van Kampong. Laat je hier wekken door de frisse geur van het gras en de bomen en de zoete geur van het fruit dat aan de bomen in deze tuinen hangen.

Ben je op reis met kinderen of ben je gek op dieren? Dan is Jungle Island een must-visit voor jou. Het is een interactief dierenpark/natuurgebied dat is begonnen als Parrot Jungle, maar tegenwoordig een verscheidenheid aan dieren heeft. Zo kan je tegenwoordig op de foto met verschillende soorten papegaaien, slangen, stinkdieren, en kleine alligators. Je kan er ook voor kiezen in een kamer plaats kan nemen en van alles leren over de kleine geweldige diertjes: Lemuren, terwijl zij over je, achter je en boven je langs klimmen en kruipen. Verder zijn overal in het park dieren die je kan bekijken, voeden en aaien.

Dé manier om de Monkey Jungle te omschrijven is: “Daar waar de mensen zijn gekooid en de apen vrij rondlopen”. Dit is meer dan een gezegde. In dit park lopen de bezoekers voorzichtig op paden die omgeven zijn met gaas en prikkeldraad, terwijl de apen rustig om je heen van boom tot boom swingen. Ook hier kan je de dieren voeden. Hier zijn speciale momenten voor ingepland. Wees wel voorbereid op aapjes die op je schoot en schouder komen zitten om een hapje mee te pikken!

Voor al deze natuurbezienswaardigheden en –activiteiten geldt: vergeet je zonnebril, kap of pet en deet niet.

1

Een stukje geschiedenis

Villa Vizcaya was de oude villa van zakenman James Deering. De villa wordt omringd door prachtige renaissancetuinen in Italiaanse stijlen en is tegenwoordig een museum. De villa heeft ruim 70 kamers en is nog steeds gemeubileerd zoals dat 100 jaar geleden is gedaan. Behalve een museum en een toeristentrekpleister is de villa tegenwoordig ook een populaire locatie voor gala’s, bruiloften en andere evenementen.

Wil je een stukje verder terug in de geschiedenis, dan is de Miccosukee Indian Village een leuk en leerzaam dagje uit. Generaties terug zijn leden van de Seminole stam gevlucht en hebben hier hun eigen dorpje opgezet met typische hutjes. Na dit bezoek kan je een ritje maken op een echte moerasboot bij het nabijgelegen subtropisch moeraslandschap: de Everglades.

Bij het kruispunt van de South Dixie Highway en de SW 157th. Avenue vind je Coral Castle. Stenen verzameling dat is gebouwd tot een ‘kasteel’ door de Lets-Amerikaanse excentrieke Edward Leedskalnin.  Als een monument voor zijn geliefde. Na 28 jaar bouwen ontstond dit 1100 ton wegende creatie. Het ligt iets buiten de stad maar is zeker de reis waard.

Sport op z’n Miamiaans

Miami is de thuisbasis van verschillende sportclubs. De meest bekende is het NBA basketbalteam: Miami Heat. Het American Airlines Arena, thuisbasis van dit team is open voor publiek en zeker een bezoekje waard. Wie weet kan je nog een spectaculaire basketbalwedstrijd meepikken.

Is honkbal toch meer jouw sport? Bezoek dan de thuisbasis van de Miami Marlins: Marlins Ballpark. Ook hier kan je proberen een wedstrijd mee te pikken en een échte Amerikaanse honkbalwedstrijd bij te wonen.

In deze prachtige levende stad zal je je nooit vervelen. Van zonsopgang tot zonsondergang is er genoeg te doen voor iedereen, of je nu een relaxte zonvakantie wil of een avontuurlijke natuurvakantie, iedereen verlaat deze stad met een koffer gevuld met de mooiste herinneringen. Kortom: boek, pak je koffers en vertrek naar Miami!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>