Whiskey in Denver – Camperreis Dag 4

Whiskey in Denver  – Camperreis Dag 4

Geen dag is hetzelfde maar 1 onderdeel van deze trip wel en dat is het tijdstip waarop we iedere nacht wakker worden. En blijven. 3 am is een tijdstip dat we thuis gelukkig zelden tegenkomen maar hier is het schering en inslag.

Na de monsterlijke windvlagen van vannacht zijn we blij dat het huis nog op dezelfde plek staat. De ochtend is nu enkel gevuld met grijs en koud herfstweer hier in Cheyenne KOA. Goed moment om de administratie bij te werken en het huiswerk af te ronden voordat we naar de grote shoppingmall in Denver gaan. Iets met work before pleasure.

campertrip WTC foto-322-900x450

Tripadvisor tipte ons net op tijd over een aantal Brewery’s en Distilleries die je in Denver kan bezoeken. Na een rondje kiezen valt de keus op een Whiskey Distillery die gratis Tours aanbiedt inclusief tasting na afloop. Stranahan’s Colorado Whiskey, original & handmade. Jongens Maak Ons Gek!

Maar voordat het zover is moeten we eerst onze Apollo Spaceship Enterprise richting Denver zien te loodsen. Een uitdaging als je bedenkt dat het én zaterdag is én we er dwars mee door Denver-city moeten rijden. Dankzij een uitstekende chauffeur parkeren we het slagschip alvast op onze volgende camping, de Flying Saucer net buiten Denver en pakken een Uber terug naar de city. Niet alleen een campingspot voor travelers maar aan de vele strak ingebouwde RV’s zonder wielen te zien, ook een heus trailerpark.

Voor een paar uur shoppen we ons knettergek en fixen net op tijd een nieuwe Uber om op tijd bij de Stranahan’s Whiskey Tour aan te komen.

Aardige meneer overigens die van Uber nummer 1, hij probeert ons via slimme tips bij onze volgende bestemming te krijgen waarin hij een paar keer de naam Aspen laat vallen. En iedere keer moet ik een beetje meer gniffelen. Kan je Aspen nog zonder Dumb and Dumber Jim Carrey noemen? Waarop de Uber-meneer ons vertelt dat de Aspen scènes uit de film uiteraard op een andere plek zijn opgenomen dan in Aspen zelf, namelijk in het hotel waarin Stephen King op zijn idee van The Shining is gekomen. Leuk of niet, de crew verbleef daar, alleen Jim Carrey was degene die de tent in spoedige draf verliet, ‘You got to put me in another hotel!’

campertrip WTC foto-366-900x450

Bijzonder goed aan te raden is de Whiskey Tour overigens waarbij in een flink uur de tourguide ons helemaal heeft bijgepraat over het ontstaan van Stranahan, de vaten waarin het rijpingsproces plaatsvindt, het bottlingsproces waarin met behulp van vrijwilligers alle flessen, dozen, kurken en etiketten op de juiste plek belanden. Wist je dat deze vrijwilligers uit een lijst worden gekozen? Een lijst waarop je je kan aanmelden en als je geluk hebt, ik bedoel echt geluk, dan ben je een van de 22.000 luckybirds die Stranaham mag helpen bottelen. En het geluk houdt daar niet op, iedere gekozen vrijwilliger gaat met een zelf gebottelde fles Stranaham naar huis met een winkelwaarde van mind you…55 dollar de fles!


Related Posts

No related posts found.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>